7a Setmana Cultural de l’EMM

7a Setmana Cultural de l’EMM

La 7a Setmana Cultural de l’Escola Municipal de Música serà del 15 al 16 de febrer.

Durant aquests dies l’escola deixa de fer classes i ofereix tot un rampell d’activitats diverses per a totes les edats. Programa 7a Setmana Cultural

Les activitats, sempre relacionades amb la música i les arts, estan adreçades principalment a la comunitat educativa, però també estan obertes al públic sense cap cost. Totes són completament gratuïtes.

Tota la setmana posa l’accent en la participació. Totes són activitats per posar-s’hi, per ballar, cantar, tocar, fer… però també per escoltar, veure i aprendre.

De dilluns a dijous es distingeixen tres franges d’activitats:

Cada dia es comença amb un taller adreçat als més petits. El primer dia construirem instruments amb materials diversos i que tenim fàcilment al nostre abast. El dimarts tindrem una sessió d’animació musical a càrrec de dos professors del centre; cançons, jocs i danses. Una sessió de titelles molt musical ens portarà el dimecres a un país imaginari. El dijous coneixerem rondalles de les properes illes mallorquines, que tenen un caràcter especial i també màgic. I acabarem la setmana aprenent algunes danses que es ballen a diferents parts del món.

De dilluns a dijous, a les 18,15 tenim l’activitat TOQUEM INSTRUMENTS, per permetre conèixer i tocar diferents instruments. L’activitat és com una gimcana amb un carnet que es va omplint quan es van tocant els instruments. Aquells que omplin el carnet tindran premi.

El divendres a aquesta hora es farà l’acte final de la Setmana, un taller-concert participatiu, el berenar que organitzen els pares i mares de l’escola, i el lliurament dels premis i diplomes de TOQUEM INSTRUMENTS.

A la darrera franja, de les 19.30 a les 21.00, trobem diferents concerts participatius.

Els CONCERTS D’ALUMNES I PROFESSORS de dilluns i dijous tenen com a temàtica la música tradicional d’arreu del món. Tocaran grups d’alumnes, combinacions d’alumnes i professors i també grups de només professors.

El dilluns també es presentarà una petit monogràfic sobre Ferran Sor, compositor i intèrpret de guitarra clàssica.

VINE A TOCAR AMB … LA BANDA  o L’ORQUESTRA són activitats de participació, concerts en els que tothom pot participar amb els instruments que l’escola posa a disposició. No cal saber molta música, aquesta s’adequarà al que cadascú sàpiga o pugui fer. No cal saber tocar aquell instrument, només cal tenir ganes de participar i col·laborar en el concert.

 

Us hi esperem!!


escolademusica