L’Escola

Slide background
Slide background

1.1. Presentació

Esplugues és una ciutat de llarga i rellevant tradició ceràmica. Per donar a conèixer i fer perdurar un ofici molt present al passat i el present del municipi, l’any 1975 es va fundar l’Escola Municipal de Ceràmica, ubicada al Centre Municipal Puig Coca.

Actualment, aquest centre és un espai d’aprenentatge, creació i experimentació, que en els darrers anys ha incorporat noves disciplines, com ara el mosaic, la bijuteria o el cartonatge.

1.2. Finalitats i objectius de l’Escola Municipal de Ceràmica

El 2010 l’escola amplia la seva oferta i ofereix també classes de artesania i manualitats. L’objectiu principal de l’escola és donar a conèixer la ceràmica i altres disciplines artístiques, apostant així per una oferta educativa cultural més amplia i polivalent.

La ceràmica ha esdevingut amb els anys un mitjà d’expressió, la nostra finalitat des d’aquí és utilitzar i transmetre aquesta capacitat als nostres alumnes, per intentar aconseguir així un centre de creació i expressió artística. La ceràmica i les altres disciplines que impartim des de l’escola; mosaic, bijuteria, cartonatge,… són molt més que senzills treballs, darrera hi ha la capacitat de crear sentiments i de transformar una matèria en un una peça única i personal, l’escola pretén unir creació i superació personal, i durant aquest procés és quan ens fem més sensibles a allò que ens envolta i a valorar cada petit detall.

Escola Municipal Ceràmica text home

1.3. Equip humà

Anna Ferrer Xandri: Professora de la secció de ceràmica.

En aquesta escola vaig fer les meves primeres passes en la ceràmica. Ara és un plaer acompanyar als  alumnes en la iniciació al treball manual, en donar nous sentits i significats a la matèria.

Patricia Guerra Miralles: professora de la secció Tallers + Art

Docent de vocació, artesana i amant de les coses belles, cerco, des de les diferents disciplines artístiques oferir als meus alumnes les eines necessàries per aprendre diferents tècniques que els ajudin a potenciar la seva creativitat individual.

Marina Ventura: Professora de la secció de ceràmica.

Sempre en constant aprenentatge, és una satisfacció guiar als alumnes en nous camins de coneixement.

Brigitte Guerra, professora de joieria i tallers +Art

Partint de la premissa que qualsevol material és digne d’esdevenir joia, m’entusiasmen les possibilitats transformadores, expressives i trangressores fruit de la creativitat, tant pel que fa als objectes, com per l’efecte en les persones. Tot plegat és la força motriu de la meva trajectòria i poder transmetra-ho i compartir-ho és apassionant.